... Spaghetti carbonara ...

 

Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Jedná se o prosté jídlo z pár surovin, ale o to kvalitnější musí být. Stačí dodržet pár základních kroků a v mžiku máte na talíři krémové těstoviny přesně takové, jaké mají být...

250g těstovin
100g pancetty nebo prosciutta
2 vejce
2 žloutky
50g strouhaného parmazánu
25g smetany ke šlehání
60g vody z těstovin

V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Vhodíme těstoviny a uvaříme je al dente, neboli na skus (když kousnete, měla by mít mírný odpor).
Vejce, žloutky a smetanu lehce prošleháme se sýrem, opepříme. Přilijeme vroucí vodu z těstovin a promícháme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky a opečeme na pánvi. Uvařené těstoviny slijeme a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, vlijeme žloutkovou směs a promícháme, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem, já přidala i čerstvou petrželku.

Komentáře