... Banánový mugcake ...

Nevěřte nikomu, kdo tvrdí, že nesmíte jíst sladké, abyste byli fit. Banánový mugcake z ovesných vloček si můžete dopřát třeba každý den. Tato forma hrnečkového dezertu zažívá hotový boom a není divu. Je zdravý, chutný a hotový do pěti minut ...

1 zralý banán (cca 90 g)
1 vejce
40 g ovesných vloček
20 g vanilkového proteinu
60 g mandlového mléka
špetka kypřícího prášku

Do nádoby mixéru dáme ovesné vločky, protein, kypřící přášek a krátce promixujeme, aby se vločky namlely. Poté přidáme zralý banán, vejce a mléko. Opět pár sekund mixujeme, dokud nemáme hladké těsto. Nalijeme do hrnečku nebo mističky a ihned vložíme do mikrovlnky. Následující proces budete muset vychytat podle své trouby. Já dělám 3,5 minuty na 900W. Po upečení mugcake sám odskočí od krajů. Necháme ho malinko prochladnout a pak vyklopíme na talířek, ale můžete ho jíst klidně lžičkou přímo z hrnečku. Já si ho nejraději zdobím na talíři, ideálně s jogurtem, ovocem a oříškovým máslem. Fantazii se meze nekladou.

Komentáře