... NewYork cheesecake ...

Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. I já jsem se několik let odhodlávala tento koláč vyzkoušet. Dělala jsem různé pečené i nepečené varianty, ale ten klasický poctivý jsem zkusila až teď a rozhodně je to škoda, protože je naprosto úžasný. A pokud dodržíte pár jednoduchých kroků, zvládnete ho snadno i vy ...

1 BeBe sušenky hranaté (130g)
60g másla
600g smetanového sýra (Goldessa Cream cheese z Lidlu)
200ml smetany ke šlehání
400g zakysané smetany
100g cukru
20g kukuřičného škrobu
4 vejce
vanilka dle chuti (extrakt, pasta, mletá ...)

Předehřejeme troubu na 180˚C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme nadrcené nebo rozemleté sušenky a rozpuštěné máslo. Rozprostřeme do připravené formy a utlačíme. Pečeme 8-10min a necháme vychladnout. Jakmile je forma studená, boky potřeme máslem a přilepíme pečící papír.
Ve velké misce smícháme smetanový sýr, šlehačku a cukr. Pomocí elektrického mixéru šleháme na střední rychlost zhruba 3min, dokud není směs lehce načechraná. Přidáme zakysanou smetanu, škrob, sůl a vanilku, promícháme, aby se hmota spojila, ale nuž nešleháme. Nakonec už jen přimícháme vejce, zlehka, aby se směs nenašlehala, ale aby byla hladká a krémová. Nalijeme do formy. Dáme do trouby, na dno dáme pekáček, do kterého nalijeme hrnek vařící vody a troubu rychle zavřeme. Pečeme 30min na 180°C, poté teplotu snížíme na 150°C a dopečeme dalších 30min. Během pečení troubu nikdy neotvíráme. Po upečení troubu vypneme, necháme ji zavřenou a koláč v ní necháme 1hod tzv. dojít. Poté ho vyndáme a necháme úplně vychladnout. Přikryjeme fólií a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme z formy, dozdobíme a můžeme servírovat.

* Všechny suroviny musí mít vždy pokojovou teplotu! Toto množsví používám do formy o průměru 22-25cm, podle toho, zda chci cheesecake vyšší nebo nižší.

Komentáře

  1. Tak ten vypadá báječně :). Tak to vypadá, že se pokusím ho vyrobit. Díky.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...